Meistä

Laajuus, monikielisyys ja osaaminen ovat vahvuuksiamme

Toimintavuonna 2021 Fevia Lab analysoi kemiallisella osastollaan noin 1 000 näytettä ja mikrobiologisella osastollaan noin 7 000 näytettä. Fevia Lab on korkeatasoinen laboratorio Vaasassa. Laboratoriotoimintaamme ohjaa laatujärjestelmä, mikä takaa laadukkaat ja luotettavat analyysitulokset. Olemme FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T074 (akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025).

FiFur-konserniin kuuluva Fevia Lab aloitti toimintansa jo vuonna 1966, mutta silloin Vantaalla. Laboratorion toiminta siirrettiin Pohjanmaalle vuonna 1975 ja Vaasan Runsorissa Fevia Lab on toiminut jo 22 vuotta. Laboratorion entisenä esimiehenä toiminut Mervi Segervall aloitti yrityksessä 1995 ja hän muistelee yrityksen kehitystä, jossa toiminta on vuosi vuodelta selkiytynyt.

Historia

Vuonna 1995 toiminta näytti erilaiselta. Päivämme laboratoriossa oli pitkälti käsityötä, mutta kehitys ja automatisointi on mennyt nopeasti eteenpäin. Silloin painopisteemme oli pääasiassa turkisteollisuudessa, kun taas tänä päivänä toimintamme on paljon laajempi. Naudan- ja sianlihan tuottajat sekä viljakauppa ovat nykyään suuri osa asiakaskuntaamme.

Fevia Labin sijainti maaseudulla on selkeä etu alalle.

Maantieteellinen sijaintimme on hyödyksi meille ja monikielisyytemme on selkeästi suuri etu. Työskentelemme suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, minkä takia markkinamme ovat nykyään sekä alueelliset että kansalliset, mutta myös Euroopan laajuiset, Segervall sanoo.

Laboratorion tiimi koostuu nykyään laboratorioteknikoista, eläinlääkäreistä sekä vahvasta mikrobiologisen ja kemiallisen analytiikan osaamisesta.

Henkilökuntamme on asiantuntevaa ja joustavaa. Kun asiakkaat tarvitsevat meitä, olemme aina käytettävissä. Toimintamme perustuu SFS-EN ISO/IEC 17025:2017 laatujärjestelmään turvallisuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi. Toiminta on pitkälti automatisoitua ja digitaalisen kehityksen ansiosta asiakkaalla on myös paremmat mahdollisuudet saada nopeaa palvelua. Samalla välitämme paljon asiakassuhteistamme ja panostamme asiakaspalveluumme. Meille on tärkeää pystyä räätälöimään palveluita tarpeiden mukaan, Segervall sanoo. 

Henkilökunta

Pauliina Isohanni

Laatupäällikkö

Pia Söderback

Rokotteet ja plasmasytoosi os.

Fevia Lab